Neden SEO ?

Picture of IBS
IBS

Günümüzde SEO (Search Engine Optimization), neredeyse tüm web sitelerin kullandığı bir sistem. Öncelik e-ticaret sitelerinde olsa da yavaş yavaş genele yayılmakta. Yakın bir zamanda SEO sistemini kullanmayan kalmayacak. Peki neden SEO bu kadar tercih ediliyor bundan kısaca bahsetmek istiyorum.

Neden?

En basitinden, çalışıyor. Arama motorları var olduğu sürece çalışacak. Arama motorları internet için bir çeşit “giriş” sayfası olarak kullanılıyor. Anahtar kelimenize göre, milyonlarca web sitesini kısa sürede listeleyip sizin hizmetinize sunuyor. Kullanıcılar “ilk sıralardaki en güvenli ve en iyisidir” düşüncesiyle hareket ediyor. Dolayısıyla o Anahtar Kelimenin sıralamasında olmak ve ilk sıralarda bulunmak büyük bir avantaj.

Pazar payı yüksek ve düşük maliyetli. Global olarak büyük bir hedefiniz yoksa tat kaçırak kadar büyük bir bütçe ayırmanıza gerek yok. Küçük bir bütçe ile yüksek bir organik trafik kazanıp, tahmin edemeyeceğiniz bir geri dönüş yaşayacaksınız. Bu geri dönen verilerin sizi çok şaşırtacağından adım gibi eminim.

SEO doğrudan sitenizin kalitesini arttırır. SEO da önemli olan şey, ürün değil içeriktir. Sitenizin optimizasyonundan tutun, cümlelerin yapısına kadar etki eder. Ne kadar kaliteli içerik o kadar SEO uyumudur. Google botlarının en çok dikkat ettiği nokta budur.

Son olarak neredeyse tüm web sitelerin SEO sisteminde uğraş gösterdiklerini tekrar hatırlatmak istiyorum. İyi veya kötü hiç fark etmez, rakibiniz olsun veya olmasın herkes yapmakta. İyi bir SEO uzmanı yapacağı ufak bir çalışma ile web sitesini hızlı bir şekilde yukarı taşırken sizin trafiğinizi ve tıklanma oranlarınızı direk etkileyecektir. Bunun sonuçları uzun vadede sizi çok üzebilir.

Geçmişten Geleceğe SEO

Geçmişte SEO basit bir yöntem ile çok güzel sonuçlar elde ediliyordu. Fakat bu durum Arama Motorları kendilerini güncelledikçe değişti. Günümüz için karmaşık gibi görünen SEO’nun gelecekte Arama Motorlarının hayata geçirdikleri yeni fikirler ile daha da gelişecek. Artık Mobil SEO bile bir şey. Şu sıralar Mobil SEO yeni bir sistem fakat bu sisteme hızlı geçenler çok güzel ödüllendirilecek. Çünkü internet kullanıcılarının yarısından fazlası internette mobil olarak var olmayı tercih ediyorlar. Yakın bir vakitte Mobil İnternet kullanıcılığı, Masaüstü İnternet kullanıcılğını domine edebilir. Teknoloji oldukça hızlı bir şekilde gelişiyor.

Dijital Asistanlar yakın bir zamanda hayatımıza hızlı bir şekilde giriş yapabilir ve bu da doğrudan Sesli Arama sistemini tetikleyebilir. Sesli Arama dönemi SEO için yepyeni bir çağ başlatabilir. Dolayısı ile SEO asla bitmeyecek güçlü bir sistem durumuna gelecek. Tabii ki bunlar, hakkında fikir sahibi olduğumuz konular. Gelecekte bizlerin neleri beklediğini asla bilemeyiz. Bir de bakarsınız SEO akla hayale gelmeyecek yeni bir sistem ile karşınıza çıkabilir, kimbilir.

Contact

Links